Kom igång med LearnPoint - Introduktion för administratörer

Gå till LearnPoint för din skola genom att ange följande webbadress:

[dinskola].learnpoint.se

Byt ut [dinskola] mot namnet på din skola.

Om det är första gången du använder LearnPoint trycker du på länken Aktivera konto längst ned i inloggningsrutan.

Tryck på länken för att aktivera konto

Du får då ange din e-postadress och därefter får du ett e-postmeddelande med användarnamn och en länk för att skapa lösenord. När du skrivit in och bekräftat vilket lösenord du vill ha kan du börja använda LearnPoint.

Det här kan du som är klassadministratör göra i LearnPoint

Se klasser och kurser

De aktuella klasser som du är registrerade som klassadministratör för visas i menyn till vänster under rubriken grupper. Väljer du en klass kan du se och gå till klassens kurser via fliken Kurser. Trycker du på Grupper i vänstermenyn så visas en lista på alla grupper som du är kopplad till. Du kan sedan se och hantera klassen eller kursens nyheter, material, studerande och personal.

Grupp vald av utbildningsledare

Lägga till och ta bort studerande i dina klasser

Du kan lägga till studerande i klassen. Om skolan har använt yh-antagning.se för antagning till en klass så kan du skriva in studerande direkt från yh-antagning.se. Du kan också ändra status på inskrivna studerande när de gör studieupphåll, studieavbrott eller helt enkelt inte dyker upp när utbildningen börjar. Läs mer om om att lägga till och ta bort studerande på klassen här.

Lägga till studerande på en klass

Ändra bild och kontaktuppgifter för studerande

Varje person i LearnPoint har en profilbild och den som är administratör kan byta profilbilder på de studerande i klassen genom att ladda upp en bildfil eller genom att använda datorn eller mobilens webbkamera. Du kan även ändra kontaktuppgifter för de studerande i dina klasser.

Ändra studerandes kontaktuppgifter

Kontrollera, sätta och publicera kursbetyg

Kursansvariga som undervisar på klassens kurser kan sätta betyg på dem. När de är färdiga med betygen klarrapporterar de dem. Du kan då gå till kursens betygsflik och därifrån publicera betygen. Utbildningsledare på klasser kan också publicera betyg på klassens kurser. Studerande kan bara se betyg som är publicerade.

Utbildningsledare kan publicera kursbetyg

Se och hantera dina studerandes LIA-platser

Utbildningsledare och du som är klassadministratör på en klass kan göra allt som de andra lärarna kan göras på klassens kurser. Det gäller även för LIA-kurser. För de LIA-kurser som dina klasser har kan du gå till LIA-kurserna och fliken LIA för att se hur dina studerande ligger till med skaffande av LIA-platser. Läs mer om hur du håller koll på LIA-platser här.

Klassadministratörer kan se sina klassers LIA-kurser

Ändra lärare på klassens kurser

Genom att gå till en kurs i LearnPoint kan du hantera de som undervisar på kursen. Om en lärare tillkommer eller slutar så kan du registrera det.

Personalen på en kurs

Lägg till kursplaner på kurser

Under fliken Om på kurser är det möjligt att ladda upp en kursplan som en fil. Den blir sedan tillgänglig för de studerande och personalen på kursen. Om kursen är en LIA-kurs så kommer även handledarna till de studerande att kunna komma åt kursplanen när de tittar på LIA-platsen i LearnPoint.

Knapp för uppladdning av kursplan